Naša zgodbaNaša zgodba

Pred rojstvom Amali centra je že 11 let deloval Fit si center, katerega ustanoviteljica sem Lara Rosina. Ustanovljen je bil še v študentskih časih, po želji pomagati, ozaveščati ljudi in širiti svoje znanje. Vsako leto se je znanje nadgrajevalo, vsako leto je prineslo več in več zadovoljnih vadečih in tako je počasi Fit si center rastel. Zrastel je v pravi samostojni projekt – projekt zdravega življenja in preventivne strokovne obravnave posameznika.

Zanimanje za funkcionalno in zdravo človeško telo je vodilo do poklica, ki je v dobrobit ljudem. Vizija je bila tako močna, da so sledila izobraževanja in specializacija na področju obravnave nosečnic, mamic po porodu, sprememb v telesu, uporabe medeničnega dna in zdravja hrbtenice. Materinstvo pa je odprlo nova polja in dalo vsemu še globlji pomen.

Vsi znanici, prijatelji, nova sodelovanja in prijateljstva so dala še večjo globino obravnave telesa. Nekega dne sva se kar v vrtcu, spoznali z Ano Katarino Kuhelnik. Beseda je dala besedo, našli sva skupen jezik, skupno pot, ideje, cilje in motiv centra. Tako se je pridružila Fit si centru, kjer je prevzela skupine za dojenčke in otroke. Spoznali sva kako zelo je za razvoj človeka pomembno gibanje že v prenatalnem obdobju ter kako zelo pomembno je najino znanje in doprinos mamici oz. ženski po porodu, ne samo gibalno, ampak tudi psihično. Tako, sva se začeli truditi, da se vsaka mamica počuti dobro, sprejeto, varno, pomembno ter da se nama lahko zaupa. V našem centru ima prostor, kjer je varna , raste in je sprejeta takšna kot je.

Pot naju pelje naprej z nenehnim učenjem, raziskovanjem in izpopolnjevanjem. Tako je nastal center za celostno podporo telesu, namenjen ozaveščanju telesa vsak dan in v vsakem starostnem obdobju. Nastal je center, ki je v letu 2020 – letu velikih premikov in sprememb, dobil novo ime – Amali center.

Amali je beseda obilja, kjer predstavljamo prostor obilja zdravja, sreče, radosti, ljubezni, miru in še in še bi lahko naštevali. Amali center, kjer z nežnostjo in spoštovanjem vplivamo na telo, ga čutimo, se ga zavedamo in se vračamo nazaj k sebi. Amali center je namenjen vsakomur, ki si želi spremembe v življenju, ki si želi drugačne obravnave in nežnih a učinkovitih vadb, skupin, individualne obravnave ali delavnic.
Kdo sva?


Lara Rosina


Ana Katarina Kuhelnik